Corona-virus

Beste mensen,

 

In aansluiting op het bericht van vorige week, willen we als Staf, gezien de veranderde omstandigheden rond het corona-virus én naar aanleiding van de verregaande maatregelen van de overheid én het advies van het RIVM,  alle activiteiten van het KCS  tot 31 maart stopzetten.

Het spijt ons deze beslissing te moeten nemen maar om uw en onze gezondheid te waarborgen willen wij als KCS hierin onze verantwoordelijkheid nemen.

 

Zowel begeleiders als deelnemers vinden het erg jammer, maar hopen dat we, zo gauw de situatie zich in de goede richting ontwikkelt, u te laten weten op welke wijze we de draad weer oppakken.

 

Met vriendelijke groet,

Mede namens de andere Stafleden, Wil van der Heijden, Cees Savelkouls en Lia Vergouwen

Riet Spierings

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@kcs-haarlem.nl en vermeld bij het onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’.

 

 

Openingsavond van het nieuwe jaar bij het KCS Haarlem

De Psalmen: liederen van de ziel 

 

In de loop van de geschiedenis heeft de wereld een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Maar wat er in mensen leeft aan pijn, verdriet, woede, vertrouwen, blijdschap, dankbaarheid, dat is van alle eeuwen. En daarover zingen de Psalmen. Gedichten, liederen, twee-, soms misschien wel drieduizend jaar oud. Ze proberen woorden te geven aan wat mensen beleven, wat er omgaat in hun hart. Tot op de dag van vandaag worden ze gezegd, gebeden en gezongen. Ze vormen de rode draad in het dagelijks leven van alle abdijen over de hele wereld. Woorden van troost, woorden om je moed te geven, je hart te luchten. Soms dus ook woorden die ongemakkelijk zijn, wellicht vooral als ze zingen over wat ‘de vijand’ wordt toegewenst.

 

Met de woorden van de Psalmen spreken mensen al eeuwen tot de Levende die gezegd heeft ‘Ik zal er zijn’, maar die soms zo ver weg of zelfs zo afwezig lijkt. De Psalmen leren ons dat je tegenover de Levende alles mag zeggen, alles wat je op je hart hebt.

We gaan enige psalmen onder de loep nemen. Kijken naar de opbouw, de poëzie, de verwijzing naar verhalen uit de Schrift en ook naar passages waar we het misschien moeilijk mee hebben.

 

Datum               Vrijdag 10 januari  2020 (19.30 –  ca 21.30 uur)

Kosten              5 euro

Begeleiding       Gerard Swüste

Aanmelden       noodzakelijk (ruimte is beperkt) en uitsluitend schriftelijk of via e-mail: info@kcs-haarlem.nl

 

 

Schrijf nu in voor het programma voorjaar 2020

van harte welkom!

Alle informatie vindt u onder de knop programma.  Mocht u vragen hebben, neem dan contact op: info@kcs-haarlem.nl.

Kijk ook op onze facebook pagina: “Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit”