Leesgroep Speling

Speling* is een driemaandelijks tijdschrift voor bezinning en geeft ruimte aan eigentijdse spiritualiteit en mystiek. De artikelen kenmerken zich door diepgang, veelzijdigheid en aansluiting bij het alledaagse leven. Dit jaar is het aan zijn 65ste jaargang toe. Sinds enkele jaren zijn door heel het land leesgroepen opgericht. Op dit moment zijn ruim 20 groepen actief. Ook in Haarlem zijn wij twee jaar geleden gestart. We komen vier keer per jaar bij elkaar en bespreken dan samen het laatst verschenen nummer en delen onze ervaringen. Vooraf leest ieder het nummer zelf. Het betreft een doorlopende groep.

 

Elk jaar staat een ander thema centraal in Speling. Jaargang 2014 gaat over thema’s en fenomenen waar we heden ten dage mee worden geconfronteerd. Onderwerpen die zich opdringen, waar we niet omheen kunnen, die emoties oproepen en de boventoon voeren in gesprekken. Met dit jaarthema van Speling probeert de redactie niet alleen enkele van deze werelden (Seks, Sport, Sociale media en Stress) in kaart te brengen, maar ook zicht te krijgen op de praktijken en op de onderliggende waarden. Waar bieden die gebieden ontwikkelingsmogelijkheden voor lichaam en geest? Waar zijn ze beknellend? Wanneer spreek je van vormend en verrijkend, wanneer is er sprake van verarming en hedendaagse gekte?
Volgend jaar (2015) staat er weer een nieuw thema op het programma: Leven, een hele kunst.

 

In het najaar starten we met het tweede nummer van jaargang 2014 over Sport. We houden de bijeenkomsten ’s avonds om ook werkende mensen in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan deze doorlopende groep. De huidige groep bestaat uit een tiental deelnemers en twee begeleiders. Er zijn nog mogelijkheden om aan te sluiten.

 

*Een jaarabonnement op het tijdschrift Speling kost € 27.50 en is te bestellen bij
Drukkerij Giannotten bv,  Postbus  9228,  5000  HE  Tilburg,  Tel: 013-542 50 50,
e-mail: speling@gianottenprintedmedia.nl

 

Dagen             Dinsdagen (19.30–22.00 uur)
Data                10 feb – 2 juni
Kosten            40 euro per jaar
Begeleiding    Connie van den Herik en Krijn Kramer