Lees de kerst-strikkennieuwsbrief van december 2016: nieuwsbrief-december-16 (PDF)

 

 

 

 

13 januari 2017 – Een avond met Kees Waaijman: Karmelregel en Karmelspiritualiteit

Op vrijdagavkees-waaijmanond 13 januari 2017 zal Kees Waaijman een inleiding houden over de Spiritualiteit en Regel van de Karmel.

 

Veel mensen zijn in onze tijd op zoek naar zingeving, naar de betekenis van hun leven. De Karmelspiritualiteit is eeuwenoud en tegelijkertijd jong van geest.

Van oorsprong is het een lekenspiritualiteit die dicht bij het dagelijks bestaan van gewone mensen staat.

Karmelmensen zijn geraakt door ‘iets van God’ of door een diep verlangen, bewogen ook om recht en vrede. Ze hopen er mee in contact te blijven, als inspiratie in de wirwar van het dagelijkse leven.

De Karmelspiritualiteit kan daarin terzijde staan: niet zozeer met concrete antwoorden, als wel met concrete oefenplekken. Dat kan de plaats zijn die je gegeven is, de gemeenschap waar je deel van bent, aan wie of wat je gehoor geeft, wat bezit voor je betekent, wat stilte met je doet, of werk, of bidden.

 

Kees Waaijman is karmeliet, emeritus hoogleraar Spiritualiteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen en medewerker van het Titus Brandsma Instituut.

Locatie
: KCS-Haarlem, Parkstraat 1, 2011 KJ Haarlem.
Opgave: vóór 10 januari 2017.

Aanvang: De deur staat open om 18.45 uur. We beginnen om 19.15 uur.

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een glaasje. Het nieuwe jaar is immers begonnen. We eindigen uiterlijk om 22.00 uur.

Aanmelden is noodzakelijk (want de ruimte is beperkt) en kan via de mail info@kcs-haarlem.nl, schriftelijk of telefonisch: 023 5274675.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@kcs-haarlem.nl en vermeld bij het onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’.

 

download hier de nieuwsbrief KCS augustus 2016

 

 

Schrijf nu in voor het programma voorjaar 2017

Het voorjaarsprogramma van 2017 begint al in januari! Alle informatie vindt u onder de knop programma. U vindt hier een boeiend en gevarieerd aanbod, met film, poëzie, filosofische en mystieke schrijvers. Dit alles kan als kapstok dienen om ervaringen met elkaar uit te wisselen en tot verdieping te komen. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op: info@kcs-haarlem.nl. Graag tot ziens in het nieuwe jaar.